JORDBRUK

Från gård till gård

Beskrivning

Gårdstur är ett utmärkt sätt att fördjupa sig i ämnet polskt jordbruk och de problem, utmaningar och möjligheter som den polska landsbygden står inför. Nedanför finner ni ett par exempel på tänkbara utflyktsmål i och runt södra Polen.

Program

Dag 1
Ankomst till Krakow.
Dag 2
På morgonen kommer vi att besöka ett utbildningscentrum för regionens lantbrukare. Vi fortsätter till en mjölkgård och med vår guide kommer ni att få veta mer om polsk mjölkproduktion.
På eftermiddagen lämnar vi Krakow och beger oss till Zakopane. Kvällen tillbringas på en traditionell restaurang med typisk polsk mat och folkmusik.
Dag 3
Morgonen inleds med en guidad tur i Tatrabergsmuseet och ett besök på en traditionell marknadsplats. Nästa anhalt blir en fårgård där gruppen kommer att lära sig mer om tillverkning av fårost . Den teoretiska delen avslutas med provsmakning av färsk ost.
Dag 4
På morgonen kan du besöka en plantskola i Zakopane och på eftermiddagen föreslår vi en lugn promenad i en av Tatrabergens dalar. Självklart kommer en engelsktalande guide att göra oss sällskap.
Dag 5
Morgonen är ägnad åt en föreläsning om miljöfrågor i Zakopane, en av de mest besökta turistorterna i hela Polen.
I eftermiddag - fritid och avresa.