KRAKOW OCH DESS OMGIVNING

Upptäck Polens forna huvudstad!

Beskrivning

Krakow är en av Europas finaste och charmfulla städer som bedårar besökare redan vid första ögonkastet. En rik historia, ett stort antal minnesmärken och en intressant omgivning gör Krakow till en perfekt destination för alla grupper. Nedanför finner ni en tänkbar resplan:

Program

Dag 1
Ankomst till Krakow
Dag 2
Dagen börjar med en rundvandring i Gamla staden i sällskap av en engelsktalande guide. På schemat står bl.a. besök i Sankta Marias Kyrka, sightseeing i Wawels kungliga slott och Katedralen. På kvällen bjuder vi er på en koncert (Chopin eller valfri klassisk musik).
Dag 3
Vi börjar med besök på ett av UNESCOs världsarv, nämligen Wieliczka saltgruvan. En liten lunch följs av den guidade turens andra del: Krakows judiska kvarter Kazimierz och det judiska ghettot i stadsdelen Podgórze. Därefter går vi till Schindlers fabrik, som numera rymmer ett museum. Dagen avslutas med klezmer-musik, som vi lyssnar till medan vi äter kvällsmat på en judisk restaurang.
Dag 4
Dagen ägnas helt och hållet åt resan till Oswiecim. Under rundvandringen i det forna koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau kommer gruppen att se huvudlägret, lastbryggan och ruinerna av gaskammaren. Eftermiddagen är ledig.
Dag 5
Avresa

Inkvartering

Vi erbjuder 3-, 4- eller 5-stjärniga hotell beroende på gruppens behov och budget. Alla befinner sig i centrala Krakow och i närheten till alla sevärdheter.