KRAKOW och PRAG

Centraleuropas pärlor

Beskrivning

Upplev Östeuropas höjdpunkter!

Program

Dag 1
KRAKOW

Ankomst till Krakow. Incheckning på hotell. På eftermiddagen kommer vi att upptäcka Krakows Gamla stad. Det är en av de mest kända historiska stadsdelarna i Polen idag som under decennier varit landets politiska centrum. Kvällsmat och övernattning i Krakow.
Dag 2
KRAKOW / WIELICZKA

Förmiddag: Utflykt till Oswiecim och besök i Wieliczka Saltgruvan, UNESCOs världsarv.
Eftermiddag: Guidad tur i det judiska kvarteret i Krakow (Kazimierz) och det forna judiska ghettot i stadsdelen Podgórze. Besök på museet i den gamla Schindlerfabriken och guidad tur på utställningen ”Krakow under Naziockupationen 1939-1945”. Fritid, kvällsmat och övernattning.
Dag 3
KRAKOW – OSWIECIM - WROCLAW

Förmiddag: Utflykt till Oswiecim och besök på det forna koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau.
Eftermiddag: Vi fortsätter till Wroclaw – Nedre Silesiens huvudstad som kallas för ”Polens Venedig” tack vare de hundratals broar och gångbroar som korsar floden Oder. Rundvandring i staden, kvällsmat och övernattning i Wroclaw.
Dag 4
WROCŁAW – HRADEC KRALOVE – PRAG

Förmiddag: Guidad tur i centrala Wroclaw: Stadshuset (Ratusz), Katedralen och Universitetet är några av gotikens mästerverk.
Eftermiddag: Avfärd till Prag kallat för ”Gyllene Staden”, en av de finaste huvudstäderna i Europa.
Dag 5
PRAG

Denna dag är ägnad åt att upptäcka Prag. På programmet står bl.a. Gamla staden (Stare mesto) med astrologiska klocktornet, Vanceslas torg och Týnkyrkan, den historiska stadsdelen Hradcany, Malá Strana och till slut Karlsbron.
Dag 6
Avfärd från Prag