Pilgrimsfärd till Polen

I påven Johannes Paulus II:s fotspår

Beskrivning

Besök Polens största pilgrimsfärdsplats och helgedom!

Program

Dag 1
Ankomst till Krakow. Incheckning på ett 3-stjärnigt hotell.
Dag 2
KRAKOW / Gamla Staden

Denna dag ägnas åt att upptäcka Krakow – den forna kungliga huvudstaden och en av de vackraste bland Polens kulturarv. Guidad tur i Gamla staden (Stare Miasto) samt Stortorget, Saluhallen och Wawel-slottet.
Dag 3
KRAKOW – OJCOW – CZĘSTOCHOWA

Förmiddag: Avfärd till CZĘSTOCHOWA, en berömd gudstjänstplats där man dyrkar Sankta Maria. Staden är också känd som det polska Lourdes. Upptäck Paulinermunkarnas klosterborg där man förvarar den mirakulösa ikonmålningen av Svarta madonnan.
Eftermiddag: Koppla av på Jasna Gora – pilgrimsfärdernas heliga mål.
Dag 4
CZESTOCHOWA – OSWIECIM – KALWARIA ZEBRZYDOWSKA – WADOWICE

Förmiddag: Resa till Oswiecims forna koncentrationsläger Auschwitz-Birkenau, ett ställe fullt av minnesmärken som får var och en att reflektera över nazisternas förbrytelser under andra världskriget. Detta besök kommer inte att bli glömt.
Eftermiddag: Resa till Kalwaria Zebrzydowska och besök på Basilikan (Vår änglafrus kyrka). Därefter fortsätter vi till Wadowice – påven Johannes Paulus II:s födelsestad. Kvällsmat och övernattning på ett hotell.
Dag 5
WADOWICE – ZAKOPANE / Smaka på regionala maträtter

Förmiddag: Besök i påvens födelsehem – nuvarande ett museum och sockenkyrkan av Wadowice.
Eftermiddag: Resa till Zakopane – Polens mest besökta vinterort, men även det mest omtyckta utflyktsmålet efter Warszawa och Krakow. Zakopane ligger mitt i Tatra-nationalparken. Efter ankomsten äter vi middag bestående av regionens typiska maträtter, vi lyssnar till folkmusik och tittar på folkdanser. Övernattning på ett hotell.
Dag 6
ZAKOPANE

Förmiddag: Vandring i Zakopanes historiska centrum med den äldsta träkyrkan och kyrkogården med rikt dekorerad av lokala konstnärer och hantverkare (Na Peksowym Brzyzku).
Eftermiddag: Vi fortsätter resan till Szczawnica, beläget i bergskedjan Pieninys Nationalpark – en av de vackraste orterna i regionen. Njut av en färd på Dunajec-floden på en traditionell träflotte i sällskap av en flottare (Flisak). Ankomst till Krakow, inkvartering på hotell, middag och övernattning.
Dag 7
WIELICZKA – KRAKOW / LAGIEWNIKI

Förmiddag: Besök på Gudanådssanktuariet i Lagiewniki – beläget i Krakows ytterområden nära Solvayfabriken där Karol Wojtyla (sedermera påven Johannes Paulus II) arbetade under andra världskriget.
Eftermiddag: Resan går vidare till Nowa Huta, staden som byggdes för stålverkets anställda under Stalintiden. Besök på Herrens Arks kyrka som rests upp under kommunisttiden då Karol Wojtyla ännu var kardinal. Vi färdas vidare till Wieliczka och gör en sightseeing i Saltgruvan som står på UNESCOs lista med världskulturarv.
Dag 8
Avresa