Rundresor i Polen

5 städer på 8 dagar

Beskrivning

Upptäck Polens rika kulturarv, skönheten av dess städer och den fascinerande historian. 8 dagar krävs för att kunna besöka de allra mest sevärda orterna: Krakow, Wieliczka, Wrocław, Poznań and Warszawa. Denna kombiresa är det absolut bästa sätt att upptäcka Polen och att låta sig fascineras av dess rika historia, arkitektur, kultur och gästvänliga människor.

Program

Day 1
KRAKOW

Ankomst till Krakow. Incheckning på hotell.
Day 2
KRAKOW / Gamla Staden - WIELICZKA

Förmiddag: Upptäckt av Krakow – den forna kungliga huvudstaden och ett av de vackraste kulturarven i Polen. Guidad tur i Gamla staden (Stare Miasto) med Stortorget, Saluhallen och Wawelslottet.
Eftermiddag: Utflykt till Wieliczka saltgruvan, ett av UNESCOs världskulturarv. Återkomst till hotellet, kvällsmat och övernattning.
Day 3
KRAKOW – AUSCHWITZ – WROCŁAW

Förmiddag: Avfärd till Oświęcim för att besöka det forna Auschwitz-Birkenau-koncentrationslägret.
Eftermiddag: Vi reser vidare till Wrocław – Nedre Silesiens historiska huvudstad, även kallat för ”Polens Venedig” tack vare dess talrika broar och gångbroar som korsar floden Oder. En kort rundresa genom staden, kvällsmat och övernattning i Wrocław.
Day 4
WROCŁAW – POZNAŃ

Förmiddag: Guidad tur i det historiska centret av Wrocław : Rådshuset (Ratusz), Katedralen och Universitetet är några av stadens mästerverk i gotisk stil.
Eftermiddag: Besök på museet som visar en panoramabild av slaget vid Raclawice. Därefter åker vi vidare till Poznan, en av Polens äldsta städer och huvudstaden i Storpolen (Wielkopolska), betraktad som den polska nationens vagga. Kvällsmat och övernattning i Poznan.
Day 5
POZNAŃ – WARSZAWA

Förmiddag: Guidad tur i det historiska centret i Poznań: Ostrów Tumski Katedralen, Sankt Stanislaus Kyrkan och Sankta Maria Magdalena Kyrkan, gamla marknadsplatsen med dess ståtliga rådhus.
Eftermiddag: Avfärd till Warszawa, Polens huvudstad, största stad och Polens ekonomiska, politiska och kulturella centrum. En kort rundsightseeing, kvällsmat och övernattning i Warszawa.
Day 6
WARSZAWA

Förmiddag: Upptäck minnesmärken i Warszawas gamla stad (Stare Miasto), ombyggd strax efter bombningarna under andra världskriget: Kungliga färdsvägen, Warszawas slott, Johannes Döparens Basilika och marknadsplatsen med en skulptur av Sjöjungfrun.
Eftermiddag: Guidad tur på utställningen ”1000 år av judisk historia i Polen” i Museet för polska judars historia (POLIN).
Day 7
WARSZAW – CZĘSTOCHOWA – KRAKOW

Förmiddag: Avresa till Częstochowa, en bekannt gudstjäntsplats tillägnad Sankta Maria. Staden kallas också för Polens Lourdes. Upptäck Paulinerordens klosterborg där ikonmålningen av ”Svarta Madonnan” bevaras.
Eftermiddag: Resan fortsätter till Krakow – fri promenad i Gamla staden. Kvällsmat och övernattning i Krakow.
Day 8
KRAKOW / Avresa