Skolresa till Krakow

Upptäck de polska konungarnas stad

Beskrivning

Med sin rika historia är Krakow ett perfekt resmål för alla skolresor. Polens forna huvudstad har ett intakt medeltidstorg som är störst i Europa. Sedan 1978 är hela gamla staden en bland de första sevärdheter som hamnat på UNESCOs lista med världens kulturarv. Inom det forna judiska ghettot i Krakow utspelas “Schindlers list” - Oscarvinnaren från 1993.

Program

Dag 1
Efter ankomsten på morgonen börjar vi en rundvandring i Gamla staden i sällskap av en engelsktalande guide. På schemat står också besök i Sankta Mariakyrkan, guidad tur till Wawelslottet och Katedralen.
Dag 2
På morgonen börjar vi resan till Wieliczka där vi besöker Saltgruvan (som står på UNESCOs list med världskulturarv sedan 1978).
Dag 3
Denna dag ägnas helt åt utflykten till Oswiecim där vi besöker det forna utrotningslägret Auschwitz-Birkenau. Vi tittar närmare på huvudlägret, lastbryggan och ruinerna av gaskammaren. Eftermiddagen är ledig.
Dag 4
Sista dagen kommer gruppen att uppleva de polska bergen - en heldagsutflykt till Zakopane. I sällskap av en engelsktalande guide upptäcker vi skönheten av Tatrabergen.
Dag 5
Avresa

Inkvartering

Alla ungdomsgrupper kommer att bli inkvarterade i centrala Krakow.
Vi erbjuder två typer av övernattningar: antingen i privatrum (med dusch/badrum) eller med gemensam dusch/badrum på varje plan.
För ungdomar garanteras rum för högst 6 personer och för lärare rum i nära anslutning.
Det finns också möjlighet att bo på hotell alltefter önskemål.